MATERIAALKEUZE

Door alternatieve en innovatieve materialen te onderzoeken, blijven we onze materiaalkeuze verbeteren.

Op de materialen die 100% recycleerbaar zijn na, hebben we alle plastic materialen uit onze verpakkingen verwijderd. Dit was een belangrijke pijler in onze materiaalkeuze, aangezien papier afbreekbaar is en daardoor een lager risico vormt voor de natuur en het milieu.

Al in de vroege stadia van onze productontwikkeling onderzochten we alternatieve materialen en oplossingen om voor een kleinere impact op het milieu te zorgen. Zo bestaat de basis van de hoesjes uit onze Bold-collectie uit 100% gerecycleerd polycarbonaat. In 2022 hebben we ook duurzame materialen doorgevoerd in onze Thin-collectie, die nu voor 100% uit gerecycleerd polycarbonaat bestaat. Onze nieuwste drop, het Form-hoesje, bestaat voor 30% uit gerecycleerde materialen, waaronder TPU-plastic, dat we voor 2023 willen verhogen naar 100%.

In 2021 hebben we gekeken naar het ontwerpen van een portemonnee die aansluit bij onze duurzaamheidsdoelen. We hebben besloten om te stoppen met de productie van onze leren portemonnees en over te stappen op veganistisch leer. Daarmee hebben we op dit moment geen producten meer die dierlijke producten bevatten.Bold Collection