We zijn transparant

We kunnen met eerlijkheid  zeggen dat we vandaag de dag als bedrijf niet 100% duurzaam zijn. We zijn echter constant bezig met verbeteringen om in de toekomst een volledig duurzaam bedrijf  op te zetten.

Wij zijn van mening dat duurzaamheid in het DNA van ons merk moet worden geïntegreerd, zonder de behoefte te voelen om hier reclame voor te maken.

We proberen voortdurend onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, en we zijn altijd op zoek naar manieren om onze producten op een zo milieuvriendelijke manier te verpakken en transporteren. In 2020 streven we ernaar om minimaal 80% van onze producten niet per vliegtuig te vervoeren.

We verbeteren onszelf voortdurend

We proberen voortdurend onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, en we zijn altijd op zoek naar manieren om onze producten op een zo milieuvriendelijke manier te verpakken en transporteren.

Niet-plastic verpakking

We hebben een 100% recyclebare (niet-plastic) verpakking die we in de toekomst voor al onze producten gebruiken, dit is namelijk deel van onze duurzaamheidsstrategie.

Samenwerkingen 

Bij Nudient vinden we dat duurzaamheid wordt gemeten door goed te doen, zowel door het leven voor anderen beter maken, maar door onze ecologische voetafdruk te verkleinen voor het klimaat. We investeren daarom in twee soorten projecten:

We offset our carbon footprint via Ecologi

CO2-compensatie

Bij Nudient investeren we ook in projecten die de uitstoot van broeikasgassen tegengaan. We investeren alleen in de beste CO2-reductieprojecten met Gold Standard-certificering, wat betekent dat het geld naar de best beoordeelde projecten gaat en zo de hoogst mogelijke impact heeft. We investeren momenteel in gaswinning in Istanbul.

Lees meer

Bomen planten

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat het planten van bomen één van de beste manieren is om de klimaatcrisis aan te pakken en te voorkomen dat onze temperatuur meer dan 1,5 °C stijgt. Bomen zijn ook cruciaal om ecologische rampen te voorkomen. We steunen momenteel de Peruaanse bescherming van de Amazone.

Lees verder

Het leven beter maken voor anderen

"Hand in Hand" is gebaseerd op een zelfhulpmodel dat mensen in armoede helpt om de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een bedrijf te starten en te runnen - van het bedenken van een bedrijfsmodel tot het beheren van de financiën en marketing van het bedrijf. Ze doen een jaar lang kennis en op en krijgen handvatten waarmee ze een eigen bedrijf kunnen starten en hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen om financieel onafhankelijk te worden.

Door "Hand in Hand" te sponsoren, helpen we veel mannen en vrouwen om uit de armoede en kinderarbeid te komen.

Word lid van de Nudient Studio community