TRANSPORT / WERKZAAMHEDEN

Op dit moment wordt 70% van onze zendingen uitgevoerd via luchtvracht en 30% via zeevracht. Luchtvracht stoot ongeveer 500 gram kooldioxide per kilometer uit, wat neerkomt op 47 keer meer broeikasgassen dan zeevracht. Daarom streven we ernaar om in 2023 het percentage zendingen via zeevracht te verhogen tot 50%, wat ons zal helpen om onze CO<sub>2</sub>-impact en ecologische voetafdruk te verminderen.

Bovendien bieden we momenteel in de meeste van onze markten verzendopties aan die geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. Zo kunnen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen elimineren en duurzame alternatieven vinden. In 2023 streven we ernaar om in al onze markten scheepvaartopties die geen gebruik maken van fossiele brandstoffen aan te kunnen bieden.

In 2022 hebben we ook lokale magazijnen opgezet. Naast ons magazijn in Zweden slaan we nu voorraad op in Duitsland en in de Verenigde Staten. Dankzij deze magazijnen kunnen we onze CO<sub>2</sub>-uitstoot verlagen door lokaal te distribueren en onze transportafstanden te minimaliseren.

Thin Collection